© van gelder tilleman architecten

De eigenaars van woning L-D hadden een veranda als fysieke barrière tussen hun leefruimte en tuin: koud in de winter, te warm in de zomer.  We hebben een nieuwe uitbreiding voorgesteld, opgevat als een abstract meubelstuk. Een geborgen plek waarin het interieur opnieuw koppelt aan de weelderige tuin.

 

Een groot schuifraam zit verzonken in vloer en plafond. Enkel de schuiver is afleesbaar. Het vaste glas plooit om de hoek. Het plafond loopt naadloos over in een witte luifel.

 

Aan de oostzijde geeft een postzegelraam zicht op eeuwenoude bomenkruinen.  Het raamkader is onzichtbaar aan de binnenzijde.  De hoge opening snijdt sculpturaal in wand en plafond, waardoor het massief voelbaar wordt.

Twee meubelstukken structureren de ruimte. Ze zijn tweeledig opgebouwd. Een gesloten wit bovenlichaam rust op een open kast in blanke eik, uniform aan de vloer.

 

In dit eenvoudig opzet ontstaat een verrassende veelzijdigheid in uniformiteit voor opberg en tentoonstellingsplaats. Het minimalistisch meubel is zowel drager voor het uitstallen van kleurrijke boeken en etnische kunst als voor de geïntegreerde zwart stalen kachel.

Door de soberheid van de ingreep licht elke toevoeging op.

verbouwing in Brugge

ontwerp: 2009

opgeleverd: 2011

beelden: © David Driffill – Van Gelder Tilleman

Blader verder door onze andere projecten –

woning K-DS II
woning T
woning G-S

instagram  |  facebook  |  contact

Ⓒ van gelder tilleman architecten 2023