© van gelder tilleman architecten

Een inbreiding aan een halfopen rijwoning voor een jong gezin.

 

De weelderige tuin van woning G-S was grotendeels onttrokken van het zicht door bijgebouwen. Deze werden chirurgisch verwijderd en vervangen door een nieuwe injectie over twee verdiepingen.

 

Het nieuwe geheel is opgevat als een groot meubelstuk in zwart gebeitst hout. Aan de straatgevel zet het nieuwe volume een stap achteruit en koppelt het ingetogen de bestaande driegevelwoning met de buur.

Eenmaal binnen is er veel licht en ruimte. door de nieuwe ingreep wordt het zicht op de tuin vanuit de bestaande woning opnieuw gemaximaliseerd. Huis en tuin vloeien in elkaar door een meanderende vloer in marmerbeton.

 

De geïntegreerde luifel aan de achterzijde modereert tussen binnen en buiten. Zijn eerlijke structuur verraadt de opbouw van het geheel en onderstreept de breedte van de tuin.

De keuken zit centraal in de hoofdwoning en is uitgewerkt in groene laminaat met eikenhouten accenten. De ruimte wordt aangelicht langsheen een lantaarn dat geïntegreerd zit in de vloer van het bovenliggende bureau.

verbouwing in Brugge

ontwerp: 2016

opgeleverd: 2020

beelden: © André Nullens – Van Gelder Tilleman

Blader verder door onze andere projecten –

woning K-DS II
woning T
het Majin Huis

instagram  |  facebook  |  contact

Ⓒ van gelder tilleman architecten 2023